logo vethotools

Toepassingen

Gevelreiniging

Een goede straalketel voor gevelreiniging is makkelijk mee te nemen, eenvoudig in gebruik, kan snel en effectief werken en heeft een lichtgewicht straalpistool en straalslang.

Bekijk de mogelijkheden

Roest verwijderen

Het verwijderen van oude verflagen en roest van staal kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Wanneer deze lagen verwijderd worden door middel van schuren, schrappen of slijpen, worden minuscule roestdeeltjes in het staal geslepen of geschuurd. Roest wat niet volledig verwijderd is, zal altijd terugkomen.

Bekijk de mogelijkheden

Hout / meubels

In veel gevallen is het verwijderen van was en verf van hout een langdurig en vervelend werk. Met IBIX® systeem bent u in staat om van nagenoeg alle houtsoorten op een snelle manier verf te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen.

Bekijk de mogelijkheden

Graffiti verwijderen

In veel steden, maar ook in dorpen en gehuchten worden bedrijfspanden, winkelcentra, scholen, verkeersborden, lantaarnpalen, bushokjes, geluidsschermen en historische monumenten ontsierd door graffiti. Dit tot grote ergernis van eigenaren en bewoners die keer op keer met grote kosten opgescheept zitten om hun eigendom weer in oorspronkelijke staat te brengen. Graffiti wordt vaak aangebracht met een spuitbus of met watervaste viltstift. Met name graffiti dat zich al lang op de oppervlakte bevindt is moeilijk te verwijderen.

Bekijk de mogelijkheden

Jachtonderhoud

Bij jachtonderhoud zijn kwaliteit en efficiëntie twee zeer belangrijke elementen. Werkzaamheden bij het onderhoud aan jachten kunnen tijdrovend en vervelend zijn. Hierbij is te denken aan het verwijderen van antifouling verf van zowel polyester als staal, het verwijderen van roestvorming, het uitvoeren van spotrepair en tal van andere zaken. Met een jarenlange wereldwijde ervaring en tal van prestigieuze referenties is het IBIX® systeem een belangrijke onderdeel geworden bij het jachtonderhoud. Steeds meer jachthavens werken dan ook met het IBIX® systeem voor het totaalonderhoud aan jachten.

Bekijk de mogelijkheden

Scheepvaart

Aan boord is de IBIX® Maritiem straalketel niet meer weg te denken. Dankzij het handzame model en het perfecte resultaat vervangt de IBIX® het roestbikken en schrappen steeds meer. De IBIX® Maritiem wordt eenvoudig aangesloten op de compressor aan boord. Het allergrootste voordeel is de snelheid van werken, óók op moeilijk bereikbare plaatsen. Het gestraalde oppervlakte is de perfecte ondergrond voor een nieuwe verflaag voor vele jaren. Stralen is dan ook de enige manier om roest totaal te verwijderen zonder dat er in het blanke staal minuscule roestdeeltjes achterblijven. Niet voor niets zijn ook de grote rederijen overgestapt op IBIX.

Bekijk de mogelijkheden

Soda stralen

Soda is 99% bakmeel wat geschikt gemaakt wordt voor stralen door enkele toevoegingen. Soda vindt zijn oorsprong in Amerika. Het sodastralen wordt door veel mensen gezien als de opvolging van het conventionele stralen doordat er geen beschadigingen gerealiseerd worden. Voor sommige toepassingen is dit het geval, maar lang niet voor alle toepassingen.

Bekijk de mogelijkheden

Overige

Er zijn ongeveer 40 soorten straalmiddelen waarbij ieder straalmiddel meerdere toepassingen heeft. Ieder jaar worden weer meer toepassingen met het IBIX® systeem ontdekt. Wanneer u vragen heeft of het IBIX® systeem ook voor uw toepassing geschikt is, adviseren wij u graag. Hieronder een lijst met de meest voorkomende toepassingen in de verschillende ondergronden.

Bekijk de mogelijkheden

Nieuws

Luchtgommen in opmars

Steeds meer schrijnwerkers ontdekken het luchtgommen. Met deze techniek ontdoe je allerhande oppervlakken op een veilige en efficiënte manier van vuil en oude afwerkingslagen. Het is bijzonder geschikt voor het reinigen en renoveren van hout en kan een mooie extra dienstverlening zijn.

Lees verder

Aanvraag demonstratie


Invalid Input

Selecteer eerst een datum en vervolgens een tijd

Neem contact op

Vethotools
Contactpersoon: Thomas Verbist
Topmolen 91
1840 Londerzeel
T: 0489 05 89 89
T: 052 89 55 05